Chez Flo – AINUTLAATUISIA RESEPTEJÄ JA MAKUELÄMYKSIÄ

Chez Flo on ranskalaisen kondiittorin, Florian Meynet’n, perustama konditoria, joka tuo Ouluun aidon ranskalaisen leivonnan taidon ja maut. Haluamme tarjota asiakkaillemme unohtumattomia makuelämyksiä ja luoda herkkuja niin arkeen kuin juhlaan, aina laadusta tinkimättä.

Florian Meynet

CHEZ FLO'N TARINA

Florian Meynet valmistui kondiittoriksi Pariisin Ferrandi-koulusta, josta monet kuuluisat kondiittorit ovat kotoisin. Hän suoritti oppisopimuskoulutuksensa arvostetussa, Michelin-tähdellä palkitussa Le Jules Verne -ravintolassa Eiffel-tornin 2. kerroksessa. Valmistuttuaan Florian muutti Sveitsiin työskennelläkseen Montreux’ssa Relais & Château -hotellissa ja myöhemmin Palace-hotellissa Genevejärven rannalla.

Kansainvälinen seikkailu jatkui Yhdysvalloissa, Floridan Orlandossa, jossa Florian vietti vuoden kondiittorina ranskalaisessa ravintolassa. Yhdysvalloista Florian palasi takaisin Ranskaan, Bretagneen, perinteisen leipomon kondiittoriksi. Tästä alkoi Florianin suomalainen tarina… Eräs ranskalainen ystävä, joka väitteli tohtoriksi Helsingissä, pyysi Florianilta catering-palvelua väitöstilaisuuteensa, ja Florian päätti matkustaa Suomeen. Porojen ja saunojen maassa Florian tapasi yllättäen oululaisen Lauran, josta tuli hänen elämänsä rakkaus.

Muutaman Ranskan ja Suomen välisen edestakaisen matkan jälkeen Florian asettui pysyvästi Ouluun Lauran luo vuonna 2018. Seuraavien vuosien aikana Florian työskenteli kondiittorina keskustan eri ravintoloissa. Tänä aikana hän kohtasi useita haasteita: suomen kielen opiskelua iltakursseilla, sopeutumista ankaraan ilmastoon sekä ammatillisena haasteena opetella työskentelemään paikallisten raaka-aineiden ja suomalaisten vaatimusten kanssa (hapanleipä, gluteenittomat ja laktoosittomat leivonnaiset).

Florian Meynet

Chez Flo – Matka Kondiittorista Yrittäjäksi

Florian ja Laura ovat naimisissa ja heillä on suloinen poikalapsi. Florian on nyt itsenäinen ammatinharjoittaja; hänen yrityksensä “Chez Flo” (suomeksi Flo’n luona) syntyi Rauhala- ja Tuba Food & Lounge -ravintoloiden omistajan Anne Mikkolan tuella. Anne vuokrasi Florianille osan Rauhalan keittiöstä, jossa hän pääsi aloittamaan yrityksensä. Nykyään Chez Flo on muuttanut isompaan keittiöön, joka sijaitsee Alasintiellä, Limingantullissa. Chez Flo’n konditoria juhli juuri ensimmäistä vuosipäiväänsä!